Senaste artiklar

Debattartiklar

Analyserande texter

Övriga artiklar

DA tipsar

Planka: Crash Course

Plankandet är en konst i sig. Vi på DA har därför valt att skriva ihop en liten crash course för alla som är intresserade av att lära sig mer!

DA tipsar

Om gigekonomi, facklig app-organisering och hur du duckar övervakningssamhället

God bless: internet, ett verktyg för massövervakning och the breeding ground för nazister, fascister, och pepeälskande högertroll.

Men också internet, där vi träffas, delar erfarenheter och kommer närmare varandra. Internet som möjliggör storskalig organisering. En plats som med rätt kunskap kan användas för att fritt dela med sig av information, media och idéer.

Kultur

Serie: Chefen av Henrik Bromander

Vissa arbetsplatser är skapade så att människor inte ska kunna prata med varandra och gadda ihop sig mot chefen. En sådan bransch är callcenterbranschen, som är konstruerad så att det är omöjligt att gå samman och kräva sin rätt. Eller?

Reportage

Efter MUF:s lögner: DA på plats vid skolstrejk mot Preemraff

Fossilkapitalet vill återigen utöka sin påverkan på klimatet genom utbyggnaden av Preems raffinaderi i Lysekil. Just nu väntas domstol avgöra om utbyggningen är legitim eller ej och inför detta beslut så höjs flera röster, vissa mer genomtänkta än andra. Direkt aktion kritiserar klimatförnekarna och ger sig ut till de strejkande skolungdomar som offrar sin tid i skolan för att visa sitt missnöje mot kapitalister som söker profit på klimatet och vår framtids bekostnad.