Senaste artiklar

Debattartiklar

Analyserande texter

Övriga artiklar

Kultur

Intervju med Revolutionär Pride Stockholm 2018

UR ARKIVET: Pride har blivit en reklampelare. Paraden fylls av politiker och företag. För tredje året i rad hålls en alternativ pridefestival på kulturhuset Cyklopen i Stockholm. Revolutionär Pride vänder sig emot kommersialiseringen av stadens pridefestival. Vi har pratat med tre personer som är aktiva i Revolutionär Pride om deras syn på pride, hbtq-kamp och framtiden.

DA tipsar

Om gigekonomi, facklig app-organisering och hur du duckar övervakningssamhället

God bless: internet, ett verktyg för massövervakning och the breeding ground för nazister, fascister, och pepeälskande högertroll.

Men också internet, där vi träffas, delar erfarenheter och kommer närmare varandra. Internet som möjliggör storskalig organisering. En plats som med rätt kunskap kan användas för att fritt dela med sig av information, media och idéer.

Tankar

Hur vi nästan förlorade internet

Vi förlorade nästan internet. Igen. Denna gång vill EU uppdatera sina upphovsrättslagar, och uppdateringen innehåller två iögonfallande delar som kanske låter bekanta: artikel 11 och artikel 13. Hur kommer detta påverka oss, våra memes och internets framtid? DA ger sig in i en värld av Net Neutrality, massövervakning och dolda klausuler i Terms and Conditions som ingen har tid att läsa.

DA testar

DA testar svensk kultur – AfS i Örebro

För några veckor sedan var AfS i Örebro, och Örebro välkomnade dem på ungefär samma sätt som alla andra städer: med skrik och slagord och protest. Men också med ett litet smakprov på SVENSK KULTUR. Det underbara lukten av surströmming hängde i luften. AfS var förstås förtjusta.