Senaste artiklar

Debattartiklar

Analyserande texter

Övriga artiklar

Kultur

DA intervjuar Kid, Feral

Screamo, även känt som skramz bland många fans, har under de senaste åren tagit världen med storm. DA intervjuar screamo-bandet Kid, Feral och pratar låttexter, europaturné och nazism i Skövde.

DA tipsar

Planka: Crash Course

Plankandet är en konst i sig. Vi på DA har därför valt att skriva ihop en liten crash course för alla som är intresserade av att lära sig mer!

DA tipsar

DA Tipsar – PRIDE

Månadens tema för Direkt Aktion är pride, därför har vi på redaktionen samlat ihop lite länkar med gott och blandat att läsa, kolla på och blunda till kopplat till temat.

Kultur

Serie: Chefen av Henrik Bromander

Vissa arbetsplatser är skapade så att människor inte ska kunna prata med varandra och gadda ihop sig mot chefen. En sådan bransch är callcenterbranschen, som är konstruerad så att det är omöjligt att gå samman och kräva sin rätt. Eller?

DA testar

DA testar svensk kultur – AfS i Örebro

För några veckor sedan var AfS i Örebro, och Örebro välkomnade dem på ungefär samma sätt som alla andra städer: med skrik och slagord och protest. Men också med ett litet smakprov på SVENSK KULTUR. Det underbara lukten av surströmming hängde i luften. AfS var förstås förtjusta.

Tankar

Hur vi nästan förlorade internet

Vi förlorade nästan internet. Igen. Denna gång vill EU uppdatera sina upphovsrättslagar, och uppdateringen innehåller två iögonfallande delar som kanske låter bekanta: artikel 11 och artikel 13. Hur kommer detta påverka oss, våra memes och internets framtid? DA ger sig in i en värld av Net Neutrality, massövervakning och dolda klausuler i Terms and Conditions som ingen har tid att läsa.