Senaste artiklar

Debattartiklar

Analyserande texter

Övriga artiklar

Samtidsanalys

Om vattenbristen

Jag är så jävla trött på att politiker, företagare, fackföreningar och miljöorganisationer pratar om de olika ekologiska kriserna som om vi alla sitter i samma båt. Att folk och organisationer som jobbar med att ”rädda miljön” försöker övertyga de skräcködlor som äger nästan allt i hela världen att de måste förstå att miljön är något vi alla behöver för att överleva. Som om skräcködlorna inte tjänar på att vi är i nöd.

DA tipsar

Arbetarlitteratur – vad fan är det?

Vad är arbetarlitteratur? Det kan kort och gott förklaras som litteratur av arbetare, för arbetare, om arbetare. Teoribildningen kring arbetarlitteraturen är till stor del marxistisk, och utmärkande är att många av arbetarförfattarna var självlärda, och alltså inte hade samma traditionella utbildning som borgerliga författare.

Kultur

Dikter för juni månad

Som ett fascistiskt 40-tal
I ett matematiskt psykfallsghetto
Så som jag hatar det…
Som jag älskar det…

De hatar oss för att vi vägrar lyda

Tankar

Facebookdöden

Mekanismerna som styr våra flöden optimeras successivt för att lösa ett något paradoxalt problem; hur tjänar man pengar på något som är gratis? Facebook har länge sålt ut vår personliga info till annonsörer. På detta sätt blir våra fotoalbum, incheckningar och statusar en handelsvara för företag som vill kartlägga vår livsstil, köpvanor och politiska åsikter.