Senaste artiklar

Debattartiklar

Analyserande texter

Övriga artiklar

DA tipsar

Arbetarlitteratur – vad fan är det?

Vad är arbetarlitteratur? Det kan kort och gott förklaras som litteratur av arbetare, för arbetare, om arbetare. Teoribildningen kring arbetarlitteraturen är till stor del marxistisk, och utmärkande är att många av arbetarförfattarna var självlärda, och alltså inte hade samma traditionella utbildning som borgerliga författare.

Allt annat

DA ska göra klibbor

”En finne i röven på makten”, en bestämd kvinna med vapen i hand. ”Att rösta är bara käbbel”, en leende Stefan Löfven med censurerade ögon. Så ser två av våra klistermärken ut. Klistermärken som vi sätter upp på elskåp och lyktstolpar i våra närområden. Men nu börjar lagren sina. Vi behöver fler!

Debatt

Hälsolinjen – var drar vi gränsen?

I entreprenörssverige har hälsomani blivit ett aktivt ideal som alla förväntas ta del av. Att ta vara på sig själv och sin kropp är säkert bra, men varför känner makthavare och arbetsköpare behovet av att tvinga på oss ”goda vanor”? Fanny Åström har svaret.

Samtidsanalys

Om Almedalen, polisen och vad som händer utan antifascism

Ofta när man pratar om nazism höjs röster om att nazistisk organisering måste förbjudas, men även när nazister bryter mot redan existerande lagar går de fria. Även i situationer där har alla möjligheter finns till att ingripa väljer polisen att inte göra det. Vad skulle fler lagar göra för skillnad när grundproblemet inte är att nazisterna inte redan bryter mot lagen, utan att de tillåts göra detta utan konsekvenser?