Senaste artiklar

Debattartiklar

Analyserande texter

Övriga artiklar

Samtidsanalys

Om Almedalen, polisen och vad som händer utan antifascism

Ofta när man pratar om nazism höjs röster om att nazistisk organisering måste förbjudas, men även när nazister bryter mot redan existerande lagar går de fria. Även i situationer där har alla möjligheter finns till att ingripa väljer polisen att inte göra det. Vad skulle fler lagar göra för skillnad när grundproblemet inte är att nazisterna inte redan bryter mot lagen, utan att de tillåts göra detta utan konsekvenser?

Kultur

Serie: Chefen av Henrik Bromander

Vissa arbetsplatser är skapade så att människor inte ska kunna prata med varandra och gadda ihop sig mot chefen. En sådan bransch är callcenterbranschen, som är konstruerad så att det är omöjligt att gå samman och kräva sin rätt. Eller?

Tankar

Facebookdöden

Mekanismerna som styr våra flöden optimeras successivt för att lösa ett något paradoxalt problem; hur tjänar man pengar på något som är gratis? Facebook har länge sålt ut vår personliga info till annonsörer. På detta sätt blir våra fotoalbum, incheckningar och statusar en handelsvara för företag som vill kartlägga vår livsstil, köpvanor och politiska åsikter.