Marionettregeringarnas tid kan vara över – Vår tid kan vara nu!

Som så många andra följde jag misstroendeomröstningen mot Stefan Löfven i morse. Det var en vidrig kukelimucksoppa av Ulf Kristerson som bölade om elbrist (han tar upp frågan så ofta att han måste vara helt maniskt mörkrädd), socialdemokrater som bölade om att alla bara hatar deras kille, sverigedemokrater som bölade om att alla bara hatar deras kille. Ansvar diskuterades, det visade sig att alla var totalt ansvarslösa, åtminstone om man får tro dem själva.

Denna snuskiga geggamoja stoppades in i ett pajskal av talman Andreas Norléns Björnes Magasin-röst och serverades svenska folket likt en rykande hög med skit! Men till slut föll domen, Stefan Löfvens regering faller och nu skall någon annan skit hända. Sannolikt någon jobbig skit där man tvingas lyssna på Annie Lööf och Jimmie Åkesson flera gånger om dagen och bara vill dö.

MEN – för första gången på många år har vi en politisk diskussion där inte ränkspel och retorik är det enda som står i fokus, där inte rasistisk hysteri och nyliberalism förklätt till ”ansvarsfull” politik är det enda som tycks få genomslag. För första gången på länge talade en politiker i riksdagen med ord som inte fyllde en med äckel och förakt, om en fråga som faktiskt angår oss vanliga tjommar.

Jag är fan skittrött på att min hyra höjs med flera procent varje år. Tanken på att min 19-åriga lillasyster som sällan säger en mening som inte innehåller minst tre könsord skulle ha bättre möjligheter att förhandla med hyresvärden än vad Hyresgästföreningen har känns skrattretande. Vänsterpartiet har svikit oss socialister så jävla många gånger, men den här gången står vi på samma sida och för första gången på länge kan man känna sig hoppfull om en politik där vanligt folks intressen tillmäts någon annan betydelse än bara i egenskap av slagträ mot invandrare och miljön.

Jag är tacksam att Vänsterpartiet börjar bedriva socialdemokratisk politik nu istället för att bara passivt ge sitt stöd åt centerpartistisk. Men alla vi som tycker att det inte räcker att skydda det vi har utan tycker att vi har rätt till ännu mer: nu behövs den radikala vänstern, här är vår chans!

Gå med i SUF, gå med i SAC, gå med i Allt åt alla, gå med i din lokala hyresgästförening och kräv riktig förändring. Sätt hårt mot hårt och organisera er.

NU FÄLLER VI ALLA REGERINGAR SOM FUCKAR MED ARBETARKLASSEN!   

K. Attsand

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.