VILKA ÄR DIREKT AKTION?
Tidningen tillhör Syndikalistiska Ungdomsförbundet och redaktionen består av medlemmar därifrån. Vi driver arbetet bakom kulisserna, men alla som delar vår vision är välkomna att skriva för tidningen. Har du frågor eller vill skriva, kontakta oss. Och om du inte kan vänta med att börja skriva så hittar du här lite riktlinjer.

BAKGRUND TILL DIREKT AKTION
Direkt Aktion gavs ut för första gången år 1996, då som en traditionell papperstidning. För endast 150 kronor fick man fyra nummer per år, fyllda med artiklar om hur ungdomar överlever sommaren utan varken studiemedel, jobb eller socialbidrag, om hur förjävligt det är att försöka hitta bostad, om motståndet mot den mobiliserade extremhögern, om feministiskt självförsvar, och om musik och kultur.

Under sommaren 2005 fick tidningen kritik i media för att ha uppmanat sommarjobbare till att stjäla på sina arbetsplatser. Good times. Vi står fortfarande för det. Och dåtidens redaktion var inte avskräckta. Tidningen höll igång i ytterligare 11 år, men 2016 lades verksamheten på is till följd av för höga kostnader.

Den nuvarande generationen av Direkt Aktion har ingen kontakt med våra föregångare. Vi består av hundra procent nytt blod. Medlemmar i SUF-klubbar sitter i redaktionen, och kamrater över hela landet, både från SUF och utanför, skriver för tidningen.

VAD VILL DIREKT AKTION?
Vi startade nya Direkt Aktion eftersom det behövs ”någonting annat”: en tidning som inte måste låtsas vara neutral, en frihetlig tidning, en tidning som inte är rädd att uppmana sommarjobbare att stjäla från sina arbetsplatser, och som samtidigt inte snöar in sig på politiska fandoms och teoretiskt navelskåderi.

Vårt mål är att Direkt Aktion ska vara mer än en megafon för SUF. Direkt Aktion ska finnas till för alla, och vi strävar efter att tidningen ska bli en plattform som kan hjälpa oss att utveckla både vårt sätt att tänka och våra metoder. Kort och gott: Direkt Aktion är en tidning som vågar säga att vi fan inte tänker stå och titta på medan politikerna fuckar upp allting.